Lluitem contra la pobresa energètica

En el darrer temps hem vist com la crisi s’ha anat aguditzant, hi ha més persones a l’atur,  les famílies han perdut poder adquisitiu (els salaris i les pensions mes baixes), hi ha més retallades socials… Això provoca unes situacions socials molt complicades i dramàtiques, les famílies tenen molta dificultat per poder arribar a final de més, no poden pagar les despeses més bàsiques, per aquest motiu des de Iniciativa Verds – Esquerra Unida hem iniciat una Campanya amb el nom EL TEU DRET ES BASIC  perquè pensem que Tothom ha de tenir garantides les necessitats bàsiques per a una vida digna. L’aigua, la llum, el gas, el transport, són necessaris per viure. Tallar-ne el subministrament a persones amb dificultats és injust i inhumà.
 
Els nostres drets no són el seu negoci. Els preus que paguem per l’electricitat o internet són dels més cars d’Europa. Unes quantes i grans empreses fan immensos beneficis a costa de famílies, autònoms i petits empresaris.
Amb la privatització de l’aigua la factura ha pujat 80€ en dos anys i més de 50.000 famílies pateixen talls d’aigua a Catalunya. El decret de pobresa energètica aprovat per CIU amb el suport d’ERC no inclou l’aigua com a servei bàsic. El PSC i CIU amb la abstenció del PP i ERC van privatitzar la distribució de l’aigua.
 
Des del 2004 ha pujat l’electricitat un 80%. Un 15% de les llars no poden escalfar la seva casa. El decret de pobresa energètica, CIU i ERC no perdonen el deute a les famílies que no poden pagar aquest dret bàsic,. PP i CIU es neguen a canviar el model del sector elèctric.
Cal un model modern i transparent, davant les privatitzacions i els abusos. El model de les grans companyies de llum, aigua o internet és car i ineficient i beneficia a una minoria. Cal una alternativa amb control públic, moderna, sostenible i que eviti els abusos.
 
Des de Iniciativa Verds – Esquerra Unida de Pineda demanem a l’Ajuntament que  prengui les mesures necessàries per garantir els subministraments bàsics a les famílies que no puguin pagar els rebuts. Sobretot,  que no se’l talli l’aigua perquè es tracta d’un tema que és responsabilitat municipal. També apostem per dotar-nos  d’una partida específica i il·limitada per tal de fer front a totes les situacions derivades del tall de subministraments energètics i d’aigua a les persones amb precarietat.
 
Proposem a més, la realització d’una campanya Municipal de divulgació i comunicació emmarcada principalment en els centres de Serveis Socials, els Centres d’Atenció Primària, el Banc d’Aliments i altres serveis i entitats del tercer sector social per donar a conèixer els ajuts disponibles per fer front a la pobresa energètica, tarifa social i consells d’ estalvi energètic.
 
Per més informació:  elteudretesbasic.cat
 
Iniciativa Verds – Esquerra Unida
Coalició Pineda

 

Leave a Reply

*